Általános információk

 

Az óvoda jellemzõ adatai:

Az intézmény neve: SIOK Micimackó és Napraforgó Óvoda

2008. június 1-jén megalakult a Siófoki Integrált Oktatási Központ. Július 1-jétõl a Micimackó és a Napraforgó Óvoda összevonásra került, és egy tagintézményként integrálódott a SIOK-ba.

Székhelye: 8600 Siófok, Kossuth Lajos u. 20.

Fenntartó: Siófoki Önkormányzat

Micimackó-ház

Alaptevékenység: Az óvoda a közoktatási rendszer szakmailag önálló nevelési intézménye, a családi nevelés kiegészítõje, a gyermek harmadik életévétõl az iskolába lépésig, legfeljebb nyolc éves korig.

Alapítva: 1971

Az óvoda vezetõje: Nagyné Panyi Judit

Az óvoda alkalmazottai:

  • 8 fõ felsõfokú végzettségû óvodapedagógus
  • 3 fõ pedagógiai munkát segítõ szakképzett dajka
  • 1 fõ kertész-karbantartó

 

Az óvoda adottságai:

A Micimackó Óvoda üde színfolt a város szívében. Az óvoda épülete 3 külön bejáratú, egységesen 48m2 alapterületû szobából, esztétikusan felújított öltözõbõl és higiénikus mosdóból áll. Az öltözõben minden gyermeknek külön szekrénye, elkülönített polcrésze van. A természetes anyagokból készült gyermekléptékû bútorzat és gazdag játékpark biztosítja az esztétikus és egészséges körülményeket. A csoportoknak elkülönített, de nem elzárt játszóhelyek biztosítják a sokszínû udvari életet. Az udvari játékok fából készültek, megõrízve a természet gazdag formavilágát. A mozgásfejlesztõ játékeszközök gyermekeink nagy mozgásigényének kielégítését szolgálják, melyeket gumitéglákkal tettünk balesetmentessé. Madárkert, sziklakert, nyáron árnyat adó fák, vízi játszótér gazdagítja az udvari életet.Óvodánkban 2001. januárjától elkezdtük a minõségfejlesztési munkát. 2002 õszén úgy döntöttünk, hogy bekapcsolódunk az OKAIM modell kiépítésébe. Munkánk eredményeképpen 2003 szeptemberében óvodánk átvehette az OKAIM-védjegyet, amelyet az óvodának 3 évenként meg kell védenie. 2006 májusában ismételten megkaptuk a MINÕSÉGI NEVELÉSI INTÉZMÉNY védjegyet. Ennek szellemében a minõségfejlesztési munkát folyamatosan naprakészen végezzük.